Yazar ve ressam Muzaffer Oruçoğlu’nun “Kadınlar Işığa Doğru” adlı kişisel resim sergisi açıldı.

ETKİNLİK

Yazar ve ressam Muzaffer Oruçoğlu’nun “Kadınlar Işığa Doğru” adlı kişisel resim sergisi açıldı.
Yayınlanma: Güncelleme: 240 views

“Kadınlar Işığa Doğru” resim sergisi açıldı.  Yazar ve ressam Muzaffer Oruçoğlu’nun “Kadınlar Işığa Doğru” adlı kişisel resim sergisi, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde sanatseverlerle buluştu.

Yazar ve ressam Muzaffer Oruçoğlu’nun “Kadınlar Işığa Doğru” adlı kişisel resim sergisi 16-25 Mart tarihleri arasında Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışına Dersim Belediyesi Başkanı ve SMF-TKP Kadıköy Adayı, Fatih Mehmet Maçoğlu, Sosyalist Meclisler Federasyonu(SMF) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

‘Kadınların yaşamlarını yansıtıyor’

Sergi dolayısı ile mesaj gönderen Oruçoğlu, sergide çizdiği resimlerin kadınların yaşamlarını yansıttığını vurguladı. Oruçoğlu, “Sergi, farklı sınıf ve kategorilerden kadınların portrelerini ve yaşamlarını yansıtıyor. Benim bir anlamda, kopup geldiğim ülkeden, Avrupa ve Avustralya’dan edindiğim izlenimlerin renge ve figüre dönüşmesinden ibarettir. Yaşama ve onun bir parçası olan kadına nasıl baktığımı anlatıyor. Ziyaret eden, etmeyen herkese teşekkürler” dedi.

“Sanatı bizi heyecanlandırıyor”

Dersim Belediyesi Başkanı ve SMF/TKP Kadıköy Adayı, Fatih Mehmet Maçoğlu kısa bir konuşma yaptı. Maçoğlu, “Oruçoğlu, sosyalizm için büyük mücadeleler veren biri. Onun sanatı bizi heyecanlandırıyor. Burada olduğunu hissediyorum. Burada olduğunu da biliyorum. Eleştirel bakıyor. Oruçoğlu’nu anlamak kolay değil” ifadelerini kullandı.

‘Çağımızın Papirusçusu

“Muzaffer Oruçoğlu Anlatıyor” söyleşi kitabının yazarı ve Oruçoğlu’nun arkadaşı İbrahim Ekinci, sergi açılışında Oruçoğlu’nun resim sergisi hakkında konuşma yaptı. Ekinci, “Ben daha önce hakkındaki bir yazımda onu ‘Çağımızın Papirusçu’su’ olarak niteledim. Bu nitelememin nedeni resmi ve tekniğinin yeni ve modern ifade imkanlarıyla derinleştirilmiş bir mağara resmini andırmasıdır. Günümüz insan dertlerini karşılıyor ama bütün bilgeler gibi sözünü durmadan damıtan, öze – töze inen ve tam da bu serüvenin götürdüğü yerde süsten soyunarak, fazladan arınarak mağara resminin sadeliğine yaklaşıyor. Antik çizgiler taşıyor. Mısır papiruslarına benziyor. Bu nedenle onun resmi için ‘Günümüzün dertlerini anlatmak için dört bin yıl öncesinden laf aramak bu olsa gerek’ diye yazmışım” diye konuştu.

‘Oruçoğlu, doğaya doğru yürümektedir’

Ekinci Oruçoğlu’nun resim tekniği hakkında ise şunları söyledi; “Oruçoğlu’nun resminde figürler şekil olarak sadeliğe, ifade olarak en derin ve karmaşık çıkarımlara yaklaşır. Bir şey savunduğunu iddia edebilirim ve bunu en çok hayvan – insan resimlerinde görürüm. Oruçoğlu, doğaya doğru yürümektedir. Sadece coğrafyadaki doğadan bahsetmiyorum, insanın, hayvanın, ağacın, taşın doğasına inmeye çalışıyor. Bunlar arasındaki aynılık üzerinden bir barış ve birlik türküsü söylüyor bence” dedi.

Sergi, 16-25 Mart arasında, Şişli Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde ücretsiz olarak görülebilecek…

Muzaffer Oruçoğlu yazıları için tıklayınız…

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.