Ressam “Sibel Yargıcı Karaağaç” Ve İç Dünyamıza Yolculuğun Renkli Geçişleri

/ 25 Ağustos 2022 / 4.037 views / yorumsuz
Ressam “Sibel Yargıcı Karaağaç” Ve İç Dünyamıza Yolculuğun Renkli Geçişleri

Resim çalışmalarına 2012 yılında Belgin Yasinoğlu Sanat Atölyesinde başlayan Ressam Sibel Yargıcı Karaağaç halen bu atölyede izlenimci tarzda resim çalışmalarına devam etmektedir. Yağlı boya, akrilik boya vb. karışık teknik uygulamalarına yer veren sanatçı ayrıca soyut resme olan ilgisi ile izlenimci tarz dışında da eserler ortaya koymaktadır.

“Gerçek sanatçı ilham olan değil, başkalarına ilham verendir” der, Salvador Dali. Başkalarına ilham olma yolunda ilerleyen ressam Sibel Yargıcı Karaağaç, yüzeydeki görüntünün altında başka şeyler aramamızı sağlıyor eserlerinde.

Dinamik ve enerjik renklerin yarattığı ruhsal titreşimler; özgürlük ve biçimin, fırça dokunuşlarıyla nasıl şekillendiğini görüyoruz ve kimi eserlerinde mevcut olan derinliği izliyor oluşumuzla birlikte, sanatçı iç dünyamızda bir çeşit yolculuğa çıkartıyor bizleri.

İzlenimci tarzındaki eserlerinde sert kontraslar yerine ışık ve gölge arasındaki yumuşak geçişleri kullanan sanatçı Sibel Yargıcı Karaağaç, titreşimi ve neslerdeki hareketliliği görmemizi sağlıyor.

Sibel Yargıcı Karaağaç Kimdir?

Sibel Yargıcı Karaağaç 1972 yılında Mersin’de doğdu. Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nü bitirdi. Yine aynı üniversitede Klinik Psikoloji ve Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalları’nda yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Uzman Psikolojik Danışman olarak görev yapmakta olan sanatçı Anadolu Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde öğrencidir.

Katıldığı Karma Etkinlikler:

2012- İlke Sanat Galerisi- ANKARA
2012- Samanpazarı Kirit Kafe-ANKARA
2014- Çağdaş Sanatlar Merkezi- ANKARA
2015- Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği-Seyhan-ADANA
2017-Renklerle Dans- The Green Park Hotel- Bostancı-İSTANBUL
2018-Cumhuriyet Karma Resim Sergisi- Panora Actor Studio -ANKARA
2019-Canım Annem Resim Sergisi-Pari Antik Sanat-ANKARA
2019-Renklerin Ahengi-Türkiye Barolar Birliği-ANKARA
2020-Renklerin Aşkı- Pari Antik Sanat -ANKARA
2021- Yeni Umutlar Yeniyıl Sergisi- Panora Actor Studio-ANKARA
2022-Dünya Kadınlar Günü Resim Sergisi- Panora Actor Studio –ANKARA
2022-Sanattan Yansımalar-ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu-ANKARA​

Sanatçının Bazı Çalışmaları:

Benzer Konular
Ediz Servan Erdinç’in “Hedik” İsimli Şiiri Uluslararası ATUNİS GALAXY POETRY’de
Ediz Servan Erdinç’in Hedik adlı şiiri Ceren Direk’in İngilizce çevirisiyle, Belçika’da şair Agron Shele tarafından emek verilen Uluslararası ATUNİS GALAXY POETRY’de yayımlandı. Ediz Servan Erdinç (Türkiye) 1 Nisan 1994 yılında..
Sait Çelik ve Başarının Sırrı
Türkiye’de edebiyat öğretmeniyken evlenip 1990 yılında Almanya’ya yerleşen Trabzonlu iş insanı Sait Çelik, başarısının sırlarını aile, disiplin ve çalışmak olarak açıkladı. Aynı zamanda Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu 2.Başkanı olan Sait..
Şiir Dinletisine Davet
“Şiir, insanlara bütün hayatı boyunca eşlik eden bir felsefedir.” der, A. Tarkovski. Sizleri şiirin güzelliğinde buluşmaya davet ediyoruz. 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan ve birbirinden kıymetli şairlerin yer alacağı..
Enver Karahan’ın “Savaş Günlükleri” İsimli Şiiri Uluslararası ATUNİS GALAXY POETRY’de
Enver Karahan’ın “Savaş Günlükleri” isimli şiiri Belçika’da şair Dr. Agron Shele tarafından emek verilen Uluslararası ATUNİS GALAXY POETRY’de yayımlandı. Enver Karahan’ın “Zamana Yenik Düşler” adlı şiir kitabında yer alan şiirin..
Resim Sanatında Plastik Değerler / Fatih Oto
Resim sanatında üslup tarihsel süreç içerisinde değişik gelişmeler göstererek kendine bir yol çizmiştir. 19. yüzyılda malzeme tekniğinin, bazı olanakların gelişimiyle tuval atölyeden dışarı çıkmış, sanatçı doğadan içinde bulunarak yararlanmıştır. Empresyonizm..

Yorum yaz