Ressam “Sibel Yargıcı Karaağaç” Ve İç Dünyamıza Yolculuğun Renkli Geçişleri

/ 25 Ağustos 2022 / 3.859 views / yorumsuz
Ressam “Sibel Yargıcı Karaağaç” Ve İç Dünyamıza Yolculuğun Renkli Geçişleri

Resim çalışmalarına 2012 yılında Belgin Yasinoğlu Sanat Atölyesinde başlayan Ressam Sibel Yargıcı Karaağaç halen bu atölyede izlenimci tarzda resim çalışmalarına devam etmektedir. Yağlı boya, akrilik boya vb. karışık teknik uygulamalarına yer veren sanatçı ayrıca soyut resme olan ilgisi ile izlenimci tarz dışında da eserler ortaya koymaktadır.

“Gerçek sanatçı ilham olan değil, başkalarına ilham verendir” der, Salvador Dali. Başkalarına ilham olma yolunda ilerleyen ressam Sibel Yargıcı Karaağaç, yüzeydeki görüntünün altında başka şeyler aramamızı sağlıyor eserlerinde.

Dinamik ve enerjik renklerin yarattığı ruhsal titreşimler; özgürlük ve biçimin, fırça dokunuşlarıyla nasıl şekillendiğini görüyoruz ve kimi eserlerinde mevcut olan derinliği izliyor oluşumuzla birlikte, sanatçı iç dünyamızda bir çeşit yolculuğa çıkartıyor bizleri.

İzlenimci tarzındaki eserlerinde sert kontraslar yerine ışık ve gölge arasındaki yumuşak geçişleri kullanan sanatçı Sibel Yargıcı Karaağaç, titreşimi ve neslerdeki hareketliliği görmemizi sağlıyor.

Sibel Yargıcı Karaağaç Kimdir?

Sibel Yargıcı Karaağaç 1972 yılında Mersin’de doğdu. Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nü bitirdi. Yine aynı üniversitede Klinik Psikoloji ve Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalları’nda yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Uzman Psikolojik Danışman olarak görev yapmakta olan sanatçı Anadolu Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde öğrencidir.

Katıldığı Karma Etkinlikler:

2012- İlke Sanat Galerisi- ANKARA
2012- Samanpazarı Kirit Kafe-ANKARA
2014- Çağdaş Sanatlar Merkezi- ANKARA
2015- Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği-Seyhan-ADANA
2017-Renklerle Dans- The Green Park Hotel- Bostancı-İSTANBUL
2018-Cumhuriyet Karma Resim Sergisi- Panora Actor Studio -ANKARA
2019-Canım Annem Resim Sergisi-Pari Antik Sanat-ANKARA
2019-Renklerin Ahengi-Türkiye Barolar Birliği-ANKARA
2020-Renklerin Aşkı- Pari Antik Sanat -ANKARA
2021- Yeni Umutlar Yeniyıl Sergisi- Panora Actor Studio-ANKARA
2022-Dünya Kadınlar Günü Resim Sergisi- Panora Actor Studio –ANKARA
2022-Sanattan Yansımalar-ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu-ANKARA​

Sanatçının Bazı Çalışmaları:

Benzer Konular
Kar ve Kış Ülkesi / Ertekin Oruçoğlu
  Kars Öyle güzel ölürüm artık Beyaz uykusuz uzakta Kars çocuklarında Kars’ı Ölüleri yağan karda Donmuş gözlerimin arası Sen küçüğüm sımsıcak Ne derler ona- bu kızakta Boyuna türküler yakıyorsun ya..
Gülten Doğruyol İncesu’nun “Durmadan” Şiiri, Our Poetry Archive’de Ayın Şiiri Seçildi.
Uluslararası bir kuruluş olan Our Poetry Archive’de Şair Gülten Doğruyol İncesu’nun “Durmadan” adlı şiiri ayın şiiri seçildi. “Seslendim Uyuyordu Dünya” , “Ilgıt” , “Yürek Kuyusu”, “Merhaba Mavi” adlı şiir, “Mendil”..
“Hakikat Ateşi Hallac-ı Mansur” 10 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu’nda!
Bahtiyar Engin’in eşsiz performansıyla Hakikat Ateşi “Hallaç-ı Mansur” 10 Mart’ta CKM A salonunda. Hakikat Ateşi Hallac-ı Mansur Oyun Özeti Yer Abbasi Devleti’nin başkenti Bağdat. Saçı sakalı ağarmış, kıyafetleri parçalanmış, kan..
Ulusal Fotoğraf Yarışması “Memleketimden İnsan Manzaraları”
Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, evrensel şair Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” eserinden hareketle bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Doğumunun 121. yılında, büyük ustanın başyapıtı “Memleketimden İnsan Manzaraları”, edebî zenginliği,..
“Cumba Fanzin” 40. Sayısı çıktı.
“Sanat Varsa, Hayat Vardır!” anlayışı, bağımsız ve özgür yayıncılık ilkesiyle yayınlanan Cumba Fanzin’in 40. sayısı  çıktı. Tanıtım Metni: Editörlerimizden Salim Nuri Cengiz’in hazırladığı “Nilgün Marmara” dosyası, Genel Yayın Yönetmenimiz Deniz..

Yorum yaz