Gökhan Göksu’nun Kaleminden: “Her Gün 1 Sayfa NUTUK”

/ 2 Eylül 2022 / 151 views / yorumsuz
Gökhan Göksu’nun Kaleminden: “Her Gün 1 Sayfa NUTUK”

Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı’nın askeri ve siyasi süreçlerini kişisel bir bakış açısıyla anlattığı NUTUK, ortaokul ve lise öğrencileri için “Her Gün 1 Sayfa NUTUK” ismiyle yayında.

Her Gün 1 Konu – Açıklamalı NUTUK

40kitap.com adresinden “Her gün 1 Sayfa NUTUK” ismiyle çıkan kitabı yayına hazırlayan; Öğretmen Gökhan GÖKSU. Eylül 2022’de satışa çıkan eser; gençlere, sade anlatımıyla birlikte açıklamalar da sunmakta. Genelde derslerde öğrencilerin aklına takılanlar, kitabın Açıklama bölümlerinde karşılıklarını bulmuş durumda.

Tarihi Olayların İnsani Tarafı

Ders kitaplarının herhangi birinde, birbirine küsen subayların anlatıldığına rastlayamazsınız. O kitaplarda liderlik krizinin neden olduğu çekişmeler yer almaz. Çünkü tarih bilimi, kişilerle değil, olayın neden ve sonuçlarıyla ilgilenir. Bu nedenle NUTUK, tarihi belgelerle birlikte, olguların yanında görüşlere de yer vermesi bakımından psikolojik de bir eserdir. İçinde çok kez “Kırıldım”, “Duyunca çok sinirlendim.”, “Coşkuyla karşıladım.” gibi anlık duyguları da içeren ifadeler bulunur. Tarih kitaplarındaki duygu eksikliğini tamamlayan bu tavır, kitaplaşan büyük bir konuşmanın okunmasına sebep olan insani taraftır.

Gökhan GÖKSU

 

Gökhan GÖKSU, kitabın önsözünde bir de gençlere sesleniyor: “Yine de aklımda kalan hala aynı soru: Mustafa Kemal’e böyle uzun ve detaylı bir konuşma hazırlatan düşünce neydi? Ben, bu soruya bazı cevaplar yakaladım gibi… Sizin de kendinizce bir şeyler bulmanızı isterim.”

Nutuk’un “Her Gün 1 Sayfa=1 Konu” ismiyle açıklamalı halde yayınlanmasının sebebi, gençlerin sıkılmadan ve anlayarak okumalarına destek olmaya çalışmaktır. Bu bakımdan, etkisi uzun zaman sürecek gibi duruyor.
Mustafa Kemal’in kitaplaşan bu büyük konuşmasındaki bahsettiği olaylardaki tavır değişimleri, kararlılık, akılcılık ve en önemlisi gerçekçilik, kitabı okuyan herkese güncel bir kılavuz olma iddiasını taşıyor. Gençlere yol gösteriyor.

Gökhan Göksu Kimdir?

1987 İzmir doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Şirinyer Lisesi ve Uşak Üniversitesi’ni bitirdi.

2012 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapmakta.

Diyarbakır, Amasya, Balıkesir gibi birçok şehirde görev yaptı. Aytül Göksu ile birlikte gerçekleştirdikleri Ver Elini Kardeşim isimli ulusal projeleri, Deniz Kamar ile birlikte hazırladıkları Edremit İbrahimce Belgeseli ve yazarlarının arasında yer aldığı İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Test Kitabı bulunmakta.

İzmir’de yaşıyor. 2 çocuk babası.

Tanıtım: Betül Fırat

Benzer Konular
Fatma Türkdoğan Röportajı – Hazırlayan: Mehmet Bahçeci
Öykü türündeki son kitabı “Dilsizin Ağıdı” ile edebiyat severlerden tam not alan Fatma Türkdoğan’la beraberiz. Türkdoğan’a hem büyük beğeniyle okuduğumuz yeni kitabı hakkında hem de genel anlamda edebiyata ve güncel..
Mehmet Bahçeci’nin “İçimdeki Yangın” Romanı Okurlarıyla Buluştu
“Novelius Edebiyat” platformu editörlerinden Mehmet Bahçeci’nin İçimdeki Yangın isimli ilk romanı, şubat 2023’te Sapiens Yayınları etiketiyle yayımlandı. Merkezinde son derece nahif bir aşk öyküsünü barındıran İçimdeki Yangın, üç ana kısımdan ve..
Yunus Koşar’ın Kaleminden: “Dikkat Vefa İçerir”
Eğitimci şair ve yazar Yunus Koşar’ın yeni kitabı “Dikkat Vefa İçerir”, Mühür Kitaplığı tarafından yayımlandı. Editörlüğünü Mustafa Fırat’ın yaptığı anılan kitap, elektronik ortam üzerinden satışa sunuldu. “Dikkat Vefa İçerir”, bir..
Şair Cemil Yüksek’in 2. Şiir Kitabı Şiirseverlerle Buluştu.
Şair Cemil Yüksek’in “Dünyayı Sığdırırdın Avuçlarına” adlı ilk şiir kitabından sonra “Sesimi Kendim Duymam” adlı ikinci şiir kitabı raflarda yerini aldı. Tunga Yayınları etiketiyle çıkan kitapta Cemil Yüksek’in yine birbirinden..
Günümüzün Hayyam’ı Güngör Dinç’ten Yeni Kitap
Kendisini günümüzün Hayyam’ı olarak adlandıran Güngör Dinç’in, rubailerden oluşan yeni kitabı “Bade-nuş iki” okuruyla buluştu. 365 rubaiden oluşan ve Zinde Yayıncılık tarafından basıma hazırlanan kitabın kapak tasarımı Işıl Özmüş’e ait...

Yorum yaz